17 Haziran 2010 Perşembe

TERBİYELİ ET HAŞLAMASI
Malzemeler
500 gr Dana veya kuzu et
3 Adet orta boy patates
2 Adet havuç
Arpacık soğan
Tuz (istenilirse karabiber)
Sıvıyağ
Terbiyesi İçin
1 Adet limon suyu
1 Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı un
Sıvıyağ
Tuz
1 Çay baradğı su
Yapılışı
Et  tencereye alınır.Üzerine su ilave edip, etin köpükleri çıkana kadar kaynatılır.Daha sonra tenceredeki su
dökülerek, etler yıkanır.Daha sonra tencereye tekrar su ilave edilir.Suyun içine etler ilave edilip pişirmeye başlanır.
2 adet havuç kesilir.Tavaya sıvıyağı alınır.Üzerine havuçları ilave edip havuçlar sotelenir.Havuçların üzerine limon kabuğu rendesi eklenir.
Tencerede kaynayan etlerin üzerine bütün patatesler büyükçe kesilerek , arpacık soğanlar doğranıp ve sotelenmiş havuçlar  ilave edilir.
Terbiyesi için bir karıştırma kabına 1 adet limon suyu ,1 yumurta sarısı ilave edilir.Üzerine 1 tatlı kaşığı un,tuz ve su ilave edip karıştırılır.Ardından terbiye tencereye ilave edilir.Terbiyeli haşlamayı pişirmeye devam edilir. iyice pişen haşlama servis tabağına alınıp , üzerine maydonoz ilave edip servis edilir.
AFİYET OLSUN

3 yorum:

İnci Yemek dedi ki...

çiğdemcim nefis olmuş ellerine sağlık tatlım kokusu buraya geldi:))nasıl güzel bir sunum olmuş
öyle.Mutlaka denemeliyim.
Hayırlı kandiller canım..

Saglıklımutfak dedi ki...

Yaz kış gider bu haşlama. süper. Ben son zamanlarda Hindi boynu ile yapıyorum oda süper oluyor. sevgiler

KUZEYİN KIZI dedi ki...

Teşekkür ederim canlarım.
çok öpüyorum sizi.
sevgiler...