17 Haziran 2010 Perşembe

 Herkeze Hayırlı Kandiller.
Geleneksel olarak Kandil günleri evlerimizde muhakkak bir tatlı yaparız.Bu genelde helva olur.Ben bu kez değişklik yapmak istedim. Çok sevdiğim tatlı olan Şekerpareyi tercih ettim.
ŞEKERPARE
Malzemeler
250 gr margarin veya tereyağı ( oda sıcaklığında)
1 su bardağı hindİstan cevizi
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı pudra şekeri
3 su bardağı un
1 paket vanilya
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
İsteğe göre badem, ( çekilmiş) ceviz veya fındık
Şerbeti İçin
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1\4 limon
Yapılışı
Önceliklle ,şekerle su  bir tencerde karıştırılır.Şerbetin koyulaşması için 15 dk. kaynatılıp, limon damlatılıp soğumaya bırakılır.
Yoğurma kabına ; margarin,hindistan cevizi ve şekerler konulup iyice yoğurulur.Ardından yumurta,vanilya ve kabartma tozu ilave edilerek,yavaş yavaş unu ekleyerek yoğrulmaya devam edilir.Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra 20 dk. dinlendirilir.
Dinlendirilen hamurdan ceviz  büyüklüğünde parçalar koparark ,elle ister mekik şeklinde ister yuvarlak şeklini verilip ,fırın tepsisine dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı ve tercih edilen herhangi kuruyemiş serpiştirilerek 180 derecedeki fırında 20 dk.pişirilir.
Fırndan çıkan şekerparelerin üzerine soğumuş olan şerbet kaşık yardumıyla yavaşça dökülüp,20 dk. bekletildikten sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: