Malzemeler
1.5 Su bardağı İrmik
1 Su bardağı un
3 Adet yumurta
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Su bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı karbonat
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin
5 Su bardağı şeker
7 Su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Yapılışı
Yoğurma kabında,yumurta ,sıvıyağ,yoğurt ve karbonat karıştırılır.Ardından şeker eklenip,şekerler eriyinceye kadar karıştırılmaya davam edilir.Son olarak irmik ve un ilave edilip iyica karıştırılır.Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine dökülerek önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 45 dakika pişirlir.
Şerbetin Yapılışı
Geniş bir tencereye şeker konulup üzerine su ilave edilir. Koyu bir renk alana kadar pişirlir.Ocağı kapamak üzereyken limon suyu eklenir.Fırndan çıkartılan sıcak revaninin üzerine eşit bir şekilde dökülür.
Not.Her ikisninde sıcak (revaninin kabarması için)olması gerek.
AFİYET OLSUN
5 yorum:
Revaniyi çok severim canım çekti şimdi. Ellerine sağlık canım harika olmuş.
Şerbetli tatlı yemeyen biri olarak nadir sevdiğim tatlılardandır. ben içine biraz portakal kabuğu rendesi ya da limon kabuğu rendesi de ekliyorum. O da çok güzel bir aroma veriyor. Ellerine sağlık Çiğdem ablacım:) Harika bir bayram tatlısı olur.
Revaniye bayıldım çok hoş gözüküyorr..Ellerine sağlık canım..
Bayılırım, bayılırız
Yapmak için en uygun zaman
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Teşekkür ederim Handancığım. Benimde çok sevdiğim bir tatlıdır.
sevgiler.
Tümaycığım Teşekkrüler.Bende limon veya portakal kabuğu rendesiyle da çok severim ,ama bizmkiler böyle sevdiği için katmadım.
Çok öpüyorm kardeşim.:)Mucukk:)Yiğenime iyi bak.:)
Teşekkür ederim Canacığım.
Sevgiler.
Bende bayılırım Tijenciğim.Gerçi benim bayılmadığım bir tatlı yok.Yeterki tatlı olsun:)
Teşekkür ederim Tijenciğim.
Çok Öpüyorum canım.
Sevgiler.
Yorum Gönder