5 Ekim 2010 Salı

ZEYTİNYAĞLI BEYAZ LAHANA SARMA


Malzemeler
1 Adet orta boy beyaz lahana
2 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı sıvıyağ
3 Adet orta boy ince kıyılmış soğan
2 Yemek kaşığı çam fıstığı
2 Tatlı kaşığı kuru nane
2 Yemek kaşığı kuru üzüm
1 Çorba kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı yeni bahar
1.5  Su bardağı sıcak su
Yapılışı
Öncelikle beyaz lahanayı yaprak olarak ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede kaynamakta olan suya atıp, 5 dk.haşlayıp, soğumaya bırakılır.
Ayrı bir tencerede,çam fıstıkları yağda hafif kavrulup,ardından soğanlar eklenerek kavrulmaya devam edilir.Yıkanıp iyice süzülen pirinçler ilave edilerek kavrumla işlemine(10-15 dk.) devam edilir.
Ardından sırasıyla bütün malzemeler ile beraber su eklenerek 10 dakika pişirlir. Ocaktan alıp ılıtılır.
Daha sonra, harçtan lahana yapraklarının içerisine konularak ince bir şeklide sarılıp geniş bir tencereye dizilerek yaklaşık yarım saat pişirilir.
AFİYET OLSUN

3 yorum:

Tümay Öztürk dedi ki...

kalp kurabiye Denizcimde kıymalısını yapmış yayınlamıştı. bayılırım beyaz lahanaya zaten. Hele de bol limonlu:) Ellerine sağlık...

Tümay Öztürk dedi ki...

kalp kurabiye Denizcimde kıymalısını yapmış yayınlamıştı. bayılırım beyaz lahanaya zaten. Hele de bol limonlu:) Ellerine sağlık...

KUZEYİN KIZI dedi ki...

Teşekkür ederim canım.
Bende çok severim:)