BULGURLU DOMATES DOLMASI
Malzemeler
8 Adet içleri temizlenmiş dolmalık domates
2 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım kg.kuşbaşı dana et
1 Adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz ve tatlandırıcılar
1 su bardağı et suyu
Sosu İçin
2 su bardağı Et suyu
1 tatlı kaşığı salça
1 diş ince kıyılmış sarımsak
Tuz ve tatlandırcılar
Yapılışı
Öncelikle etler haşlanır.Ayrı bir tencerde soğan ve haşlanmış etler salça ile beraber kavrulup sotelenir.Ocaktan alınıp bulgur,tuz ve tatlandırıcılar ilave edilip et suyu da eklenerek yoğurulur.Ardından içleri alınmış olan domateslere doldurulup geniş bir tencereye dizilir.En son sos malzemleri karıştırılıp domateslerin üzerine dökülerek orta ateşte pişirlir.
Not: Domatesleri doldururken bulgurun taşmaması ve lezzetli olabilmesi için yarıya kadar doldurmak yeterli.
AFİYET OLSUN
2 yorum:
bu ne biçim domatesli bulgur pilavı diyecektim meğer ters okumuşum :)
Bence ters değil, tamamen yanlış okumuşsun:)
Yorum Gönder