8 Temmuz 2010 Perşembe

 MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN
ÜMRE HELVASI
Malzemeler
250 gr. tereyağı
3 su bardağı İrmik
3 su bardağı toz şeker
5 su bardağı kaynamış su
1 su bardağı rendelenmiş tuzsuz dil peyniri
1 su bardağı dövülmüş şam fıstığı ve ceviz
Yapılışı
Geniş bir tencerede tereyağı eritilip irmik ilave edilerek yaklaşık 25 dk. kavrulur.İrmiğin rengi koyulaşınca toz şeker ilave edilerek 2-3 dk. karıştırılır.Ardından kaynamış su  ilave edilip, tencerenin kapağını kapatıp suyun çekmesi beklenir.İrmik suyunu çekince rendelenmiş peynir eklenip,peynirlerin erimesi için 5dk. karıştırlır.Ocağın altı kapatılıp 15 dk. bekletilir.Ardından şam fıstık ve cevizlerde ilave edilerek servis tabağına alınır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: