11 Temmuz 2010 Pazar

BULGURLU DOMATES DOLMASI
Malzemeler
8 Adet içleri temizlenmiş dolmalık domates
2 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım kg.kuşbaşı  dana et
1 Adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz ve tatlandırıcılar
1 su bardağı et suyu
Sosu  İçin
2 su bardağı Et suyu
1 tatlı kaşığı salça
1 diş ince kıyılmış sarımsak
Tuz ve tatlandırcılar
Yapılışı
Öncelikle etler  haşlanır.Ayrı bir tencerde soğan ve haşlanmış etler  salça ile beraber kavrulup sotelenir.Ocaktan alınıp bulgur,tuz ve tatlandırıcılar ilave edilip et suyu da  eklenerek yoğurulur.Ardından içleri alınmış olan domateslere doldurulup geniş bir tencereye dizilir.En son sos malzemleri karıştırılıp domateslerin üzerine dökülerek orta ateşte pişirlir.
Not: Domatesleri doldururken bulgurun taşmaması  ve lezzetli olabilmesi için yarıya kadar  doldurmak yeterli.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

C3Moi dedi ki...

bu ne biçim domatesli bulgur pilavı diyecektim meğer ters okumuşum :)

KUZEYİN KIZI dedi ki...

Bence ters değil, tamamen yanlış okumuşsun:)