9 Haziran 2010 Çarşamba

KESME ÇORBA
Malzemeler
Köfte malzemeleri
300 gr yağsız kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
Diğer Malzemeler
2 su bardağı ekşi  çırpılmış yoğurt
1 orta boy soğan
2 kğ kaynamış su
1 tatlı kaşığı salça
1 kase erişte
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı nane
Yapılışı
Öncelikler kıyma,tuz ve biberler karıştırılrak köfte hamuru yapılır.Köfte hamurundan  fındık büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayıp ,unlanmış tepsiye dizilir.
Geniş bir tencerede ince doğranmış soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.Soğanlar kavrulduktan sonra köfteler yavaş yavaş katılarak kavrulma işlemine devam edilirken ,  hemen salçası ilave edilir.Ardından kaynamış olan su eklenir.Kaynamakta olan çorbaya  erişte ve tuz ilave edilip iyice pişirilir.Çorbayı ocaktan almak üzeryeken yoğurt ve ardından ince kıyılmış sarımsak ilave edilerek  karıştırlrıp hemen ocaktan alınır.
En son üzerine bir yemek kaşığı nane ilave edilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN

3 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz bir görüntüsü var.

Saygılar.

Saglıklımutfak dedi ki...

yaz kış fark etmez çorbayı her zaman içebilirim. Eline sağlık canım.

Adsız dedi ki...

Merhabalar efendim,

İçinde kullanılan malzemeler ve görünümü çok güzel. Leziz ve enfes bir çorbaya benziyor. Mutlaka tarifinize göre pişirip tadmak gerekiyor. Çorbaları çok severim.

Bu güzel çorba tarifiniz için; elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.