14 Haziran 2010 Pazartesi

HAVUÇLU TAVUK ÇORBA
Malzemeler
4 adet tavuk but (derileri atılmış)
1 adet rendelenmiş küçük havuç
1 çay bardağı tel şehriye
2 kg su
Nane
Kırmızı pul biber
tuz
Terbiyesi İçin
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Yapılışı
Geniş br tencerede temizlenmiş tavuk budları haşlanır.Haşlanan tavuk budlarından birtanesi dışarı alınıp didiklenir ve tekrar kaynamakta olan tencereye ilave edilir.Ardından rendelenmiş havuç ,tuz ve baharatlar ilave edilir.Havuçlar pişmeye yakın şehriye eklenir.Daha sonra ,ayrı bir kabda un,yumurta sarısı ve limon suyu yarım su bardağı suyla çırpılarak çorbaya ilave edilir.5-10 dk. kayandıktan sonra ateşten alınıp servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: