8 Şubat 2010 Pazartesi






MUHALLEBİLİ HAMUR TOPLARI
Malzemeler
Hamur için
35 gr hamur
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Muhallebi için
1 kğ su
2 kğ süt
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı ( tercih edilirse)
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Yapılışı
Öncelikle hamur yoğurularak , fındık içi büyüklüğünde toplar yapılır.Ardında geniş bir tencerede su kaynatılır.Kaynayan suya hamur topları atılarak yaklaşık 20 dk.pişirilir.Daha sonra süt ve şekerde ilave edilip.karıştırılarak pişirilmeye devam edilir.Ayrı bir yerde 1 su bardağı süt ile çırpılmış 3 yemek kaşığı un ilave edilerek ,iyice pişirilir.
Sıcakken kaselere doldurularak i,ster ceviz,fındık içi veya tereyağı eritilip dökülerek servis edilir.
NOT.Sıcak,ılık,soğuk her şekilde servis edilir.Toplam pişme süresi yaklaşık 1 saattir.
AFİYET OLSUN

1 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok değişik ellerinize sağlık,bir ara denemek isterim.Sevgi ve saygılar....