25 Ocak 2010 Pazartesi

YOĞURT SOSLU KABAKLI LAZANYA
Malzemeler1 kutu hazır lazanya
İç Malzemeler İçin4 adet orta boy rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabak
250 gr rende kaşar peyniri
1 paket süt krema
1 çay baradağı süt
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
tuz
Üzeri İçin
1 adet yurmuta sarısı
1 bardak süt
Yoğurt Sosu İçinYoğurt (miktarı size bağlı)
İnce kıyılmış sarımsak (kullanıcağınız yoğurt miktarına göre)
Baharat Sosu İçin
Tereyağı
Sıvıyağ
Kırmızı biber
Nane ve 1 çay kaşığı biber salçası
YapılışıLazanyalar harlı ateşte bol tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlanıp soğuk sudan geçirilir. Birbirlerine yapışmaması için hemen ayırıp soğumaya bırakılır.
Ayrı bir yerde ,orta ateşte geniş bir tencerede ,yağın içine kabaklar .tuz ve kaşar peyniri (10 dk.)kavrulur.Ardından süt eklenir.Süt kaynamaya başlayınca, krema ilave edilerek bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Haşlanmış lazanyalar eşit şekilde tepsiye döşenir. Her katına sebze harcından eşit şekilde konur,üzerine yumurta sarısı ve süt'ile karıştırılıp sürülür .200 derecedeki fırına verilip 45 dakika pişirlir.
Ayrı bir yerde yoğurt ve sarımsak karıştırlır.
Geniş bir tavada tereyağı eritilip salça ve baharatlar konulur.
Lazanya piştikten sonra, sıcakken dilimlenip ,önce yoğurt (soğuk)sosu ,ardındanda tereyağlı sos(sıcak) dökülerek servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: