25 Ocak 2010 Pazartesi

KABAK TOPLARI
Malzemeler
1 kğ bal kabağı
1.5 kğ toz şeker
İç Malzemesi
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Üzeri İçin
1 paket pasta kreması veya beyaz çikolata sosu
1 paket rende bitter çikolata
Yapılışı
Öncelikle kabaklar bir gece önceden geniş bir tencerde şeker ile beraber bekletirlir.
Bir gece bekletilmiş kabaklar ağzı kapalı olarak orta ateşte pişirilir.Kabaklar iyice piştikten sonra ocaktan alınıp ezilir.Ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan kabaklara ceviz içi katılarak hafifçe yoğrulup ,avuç içinde küçük yuvarlaklar yaparak servis tabağına dizilir.
Üzerine çikolata veya pasta kreması paketteki tarife göre hazırlanıp serilir. En son rende çikolata dökülerek buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra servis edilir.
Not: Kabaklara pişerken su eklemeyin. Piştikçe kendi suyunu verecektir.Üzerine pasta kreması veya beyaz çikolata sosundan birini , damak zevkinize göre tercih edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: