23 Ocak 2010 Cumartesi


HAMSİ BUĞULAMA
Malzemeler
1 kğ temizlenmiş ve kılçıkları çıkartılmış Hamsi
4 adet doğranmış domates
2 su bardağı turşu suyu
yarım çay bardağı pirinç ( olmayabilirde )
1 adet yemeklik doğranmış soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
ince kıyılmış maydonoz
2 tane limon dilimi
tuz ve tatlandırıcılar
Yapılışı
Tavada yağ ile beraber soğan ve sarımsaklar kavurlur.Ardından domatesler eklenerek kapağı kapatılarak 10 dk. pişirlir.Daha sonra turşu suyu eklenerek ,2dk. sonra hamsiler tavaya dizilip limon parçları ,tuz ve baharatlarda ilave edilerek pişirlir.Pişmeye yakın (istenirse)prinçler ve maydonoz ilave edilerek tamamen piştikten sonra, ocaktan alınıp sıcak servis edilir.
Not.Bütün malzemeleri fırın tepsisine aynı sıralamaya göre döeşeyip fırına vererek bişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: