9 Ocak 2010 Cumartesi

PÜRE SALATA
Malzemeler
6 adet orta boy patates
2 adet rendelenmiş salatalık
2 adet rendelenmiş havuç
5 adet küçük doğranmış kornişon turşu
200 gr ceviz içi
yarım demet ince kıyılmış dereotu
yarım su bardağı süt
2 diş ince kıyılmış sarımsak
mayonez,yoğurt,tuz
Yapılışı
Patatesler pişirilerek ,içerisine süt ,zeytinyağı ve tuz ilave edilip balendıra çekilerek püre yapılır.Ayrı bir yerde rendelenmiş olan havuç ve salatalığın suyu sıkılıp çıkarılarak püreye ilave edilir.Ardından,ceviz,kornişon,dereotu ilave edilerek karıştırılır.Ayrı bir kabta yoğurt,mayonez ve sarırmsaklar karıştırılıp püreye ilave edilir. Son kez karıştırılarak ılık veya soğuk servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: