12 Ocak 2010 Salı

Karadeniz yöresine özgü,besleyici , HAMSİ ÇİLİHTA...Nam_ı diğer SEBZELİ HAMSİ veya HAMSİLİ MÜCVERDE DİYEBİLİRİZ
HAMSİ ÇİLİHTA
Malzemeler
1 kğ kılçıkları ayıklanmış taze veya tuzlanmış hamsi
2 bağ Pazı
4 adet Pırasa
4 adet orta boy soğan
1 demet Maydonoz
2 adet havuç
5 adet yumurta
2 su bardağı mısır unu
yarım su bardağı buğday unu
Kaynamış su (alabildiği kadar)
Yapılışı
Yukarıdaki tüm malzemeler ( hamsi hariç) ayrı ayrı rondodan geçirilir.Geniş bir kaba alınıp ,unlar ile beraber su ilave edilerek karıştırılır.En son hamsiler katılarak iyice yoğrulur.Hazırlanan hamur biraz dinlendikten sonra, tavaya yağ konularak kepçe yardımıyla kızgın olan tavaya incecik hamur serilerek önlü arkalı pişirilir.
NOT:Kıvamı ne çok sulu nede çok yoğun olmamalı.Hamur buzdolabında bozulmadan tüketilene kadar 2-3 gün durabilir.Bu ölçülerdeki hamurdan en az 10 tava çıkabilir.Bu ölçüleri dikkate alarak tüketiceğiniz kadar yapabilirsiniz.Sebzeleri rondodan geçiriken sebzelerin çok ince olmamasına dikkat edin.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok: