3 Ocak 2010 Pazar

YEŞİL FISTIK VE ÇİKOLATALI PASTA
Malzemeler
Keki İçin
125 gr seker
4 yumurta
100 gr un
35 gr kakao
40gr eritilmiş tereyağı
100 gr bitter çikolata
Keki Islatmak İçin
2 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı toz şeker
İç Malzemeleri
150 gr çikolatalı krema
25 gr damla cikolata
150 gr bitter kuvertür cikolata
yarım su bardağı tane yeşil fıstık
Üzeri İçin
2 paket çikolata sosu veya hazır sos
yarım su bardağı tane yeşil fıstık
Yapılışı
Öncelikle geniş bir kabda,şeker ve yumurtalar 5 dk kadar mixer ile çırpılır.Un elenip, kakao ile karıştırılır.Yumurta ve şeker karışımı eklenir.Tekrar iyice çırpıldıktan sonra ,son olarak eritilmiş tereyağı ve benmari usulü eritilmiş çikolata eklenip , tekrar çırpılır.Daha sonra hamur ,kek kalıbına dökülerek,yaklaşık 40 dk. pişirilir.Pişen kek soğumaya bırakılır.
Kreması paketteki tarife göre hazırlanıp içerisine fıstık ve damla çikolata eklenip karıştırılarak buzdolabına kaldırılır.
Daha sonra ,kek üç parçaya bölünür. Kek parçalarının bir tanesi ince ,diğerleri eşit olarak üç parça olmalıdır.
Ayrı bir yerde , paketteki tarife göre çikolata sosu hazırlanır
İnce olan kek parçası servis tabağına alınıp üzerine şekerli sütten gezdirilir.Daha sonra buzdolabında bekletlen krema döşenir.Üzerine diğer kek parçası kapatılıp aynı işlem tekrarlanır.En son kek parçasınada aynı işlem yapılır.Kekin üzerine fısıtk parçaları konularak ,kekin yanları ve tüm üzerine sıcak çikolata sosu dökülür.Buzdolabında3-4 saat bekletildikten sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: