10 Aralık 2009 Perşembe


YUMURTA DOLMASI
Malzemeler
4 Adet yumurta
2 Yemek kaşığı kırıntı beyaz peynir
1 Yemek zeytinyağı
1 Yemek kaşığı süzme yoğurt
1\4 İnce demet kıyılmış maydonoz
1\4 İnce demet kıyılmış dereotu
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
İnce kıyılmış kornişon turşu veya yeşil zeytin
Tuz
Yapılışı
Yumurtaları içerisinde soğuk su dolu kaba alıp ateşe oturtulur.15 dk. piştikten sonra ,soğuk su dolu bir kaba soğumaya alınır.Ilıyınca kabukları soyulur ve tam ortadan ikiye bölünür.Ayrı bir kabta yukarıdaki bütün malzemer ile birlikte, yumurtaların sarıları muntazam şekilde çıkartılarak, birlikte iyice karıştrılır. Ve yumurtaların içersine eşit şekilde doldurulur.( ton balığı,zeytin ezmesi.mayonez kullanarak deyebeilirsiniz ,yaratıcılığınıza kalmış...)
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: