5 Aralık 2009 Cumartesi


MOCHALI CHESEECAKE
Malzemeler
Taban malzemeleri
2 Paket kakolu bisküvi
1 Çay bardağı fındık tozu
2 Paket (benmari usulü eritilmiş)bitter çikolata
90 gr. Tereyağı
Dolgu malzemeleri
500 gr. Labne
1,5 Su Bardağı Esmer şeker
2 Yemek Kaşığı Un
3 Adet Yumurta ( Oda sıcaklığında
Mocha Malzemeleri
50 gr Espresso kahve
1,5 su bardağı su
Yarım çay bardağı şeker
Yarım kğ kaynamış süt
750 gr Çikolata şurubu/sosu
Yapılışı
Bir tencerede tereyağı eritilir, içerisine bisküviler blendırdan çekildikten sonra , fındık tozunu da ilave edilip karıştırılır.Kelepçeli Kek kalıbın tabanına serilip , her yerinin eşit olması için kaşıkla bastırılıp, 1 saat kadar buzdolabına soğutulur.Bozdolabından çıkartılıp benmari usulü eritilmiş çikolata üzerine eşit şekilde dökülerek tekrar buzdolabında 1 saat kadar daha bekletilip dolgu malzemesinin yapımına geçilir.
Şeker, Labne ve un iyice çırpılır. 3 adet yumurta teker teker çırpılarak yedirilir. Krema da ilave edilip iyice çırpılır ve hazırlanan karışımı ,buzdolabında bekletilen tabanın üzerine dökülür. 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika bekletilip, daha sonra fırının derecesini 100 dereceye düşürüp ve 1 saat daha bekletip fırın kapatılır.( cheesecake fırına attıldıktan sonra kapağı asla açılmaz) Ve fırın kapatıldıktan sonra, fırın ısısı oda sıcaklığına kadar düşene kadar beklenir. 1 saat ağır ağır soğuması gerekir. 1 saat daha beklettikten sonra buzdolabına koyup 3 saat kadar bekletilir. Bozdolabından çıkarılıp hafif ılımış olan Mocha üzerine dökülüp en az 3 saat daha bekletilip servis edilir.
Mochanın Yapılışı
Geniş bir kaba espresso kahve şeker ve su konularak iyice karıştılrıp ocağa alınır. Sürekli karıştırılarak ( Türk kahvesi gibi )pişirlir .Pişince ,süt ve çikolata şurubu/sosunu eklenip 1 dakika daha karıştırılıp kaynayınca hemen ocaktan alınır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: