6 Aralık 2009 Pazar

BAŞAMEL SOSLU KIYMALI FIRINDA MAKARNA
Malzemeler
1 Paket fırın makarna
5 Adet ince doğranamış yeşil biber
250 gr Kıyma
2 Adet rendelenmiş domates
1 Adet rendelenmiş soğan
1 Çay bardağı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz ,karabiber
Beşamel sos için
5 Su bardağı süt
4 Kaşık un
3 Yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar  rende kaşar peyniri
Yapılışı
Öncelikle makarna az suyla haşlanır.
Ayrı bir yerde sıvı yağda kıyma biraz kavrulur, soğanı ilave edilir.Biberlerde ilave edilip ,biraz rengi dönünce salça ve domates ,tuz,karabiber eklenip pişirilir. Borcamı sıvı yağla yağlanıp ,makarnanın yarısı dökülür ardında kıyma harcının tamamı üzerine yayılır, ve en son kalan diğer makarnada borcama döşenir.Üzerine beşamel sosu yayıp,200 C derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirilir .Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip ,fırını kapatılır. Sıcaklığıyla 5 dk bekletilir, sıcak sıcak servis yapılır.
Başamel sosun Yapılışı
Tereyağıyla un kavrulur.Unun rengi dönünce ,süt azar azar ilave edilerek belendıra çekilir.Kaynayıncaya kadar karıştırılrıp 1-2 taşım kaynadıktan sonra blendıra çekilip ocaktan alınır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: