7 Aralık 2009 Pazartesi

MANTI ÇORBASI
Malzemeler
4 yemek kaşığı Mantı (2 kişilik için)
(mantılar;nomal mantı büyüklüğünün yarısı kadar olsun)
Kaynamış su
Tuz
Terbiyesi için
2 Adet Yumurta sarısı
Tuz
Yarım kase yoğurt
Üzeri için
Tereyağı
1 Yemek kaşığı biber salçası
Nane
Kırmız biber
Yapılışı
Mantılar kaynamış tuzlu suya atılıp ,10 dakika kaynatılır. Terbiyesi için olan malzemeler çırpılır. Kepçe yardınmyla mantı suyundan terbiyesine ilave edilir.Çırpmaya devam edilir. Yavaş yavaş mantının içine boşaltılır 5 dakika daha kaynatlır.Ayrı bir tavada tere yağı kızartılır. salça ve baharatlar ilave edilerek , çorbaya ilave edilip sıcak servis edilir. (çorbanızın suyunu fazla koyun mantılar beklerken kabarıyor )
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: