5 Aralık 2009 Cumartesi

KARAMELLİ CHESEECAKE
Malzemeler

Taban Malzemeleri
1 Paket kepekli bisküvi
1 Paket kakaolu bisküvi
1 Çay bardağı toz ceviziçi
90 gr. Tereyağı
1 Tatlı kaşığı tarçın
Dolgu Malzemeleri
500 gr. Labne
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
2 Yemek Kaşığı Un
2 Paket vanilya
4 Adet Yumurta ( Oda sıcaklığında )
1 Çay Bardağı Krema
Krokan Malzemeleri
1 Su bardağı ceviz
1 Su bardağı toz şeker
Karamel sos Malzemeleri
1/2 Su bardağı soğuk su
1/4 Su bardağı kaynar su
1 Su bardağı toz şeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
2 Su bardağı krema
3 Çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
Bir tencerede tereyağı eritilir, içerisine bisküviler blendırdan çekildikten sonra ,tarçın ve ceviz tozunu da ilave edilip karıştırılır.Kelepçeli Kek kalıbın tabanına serilip , her yerinin eşit olması için kaşıkla bastırılır. Ve bu tabanı hemen buzdolabına atıp dolgu malzemesinin yapımına geçilir.
Toz Şeker, Labne, un ve vanilya iyice çırpılır. 4 adet yumurta teker teker çırpılarak yedirilir. Krema da ilave edilip iyice çırpılır ve hazırlanan karışımı ,buzdolabında bekletilen tabanın üzerine dökülür. 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika bekletilip, daha sonra fırının derecesini 100 dereceye düşürüp ve 1 saat daha bekletip fırın kapatılır.( cheesecake fırına attıldıktan sonra kapağı asla açılmaz) Ve fırın kapatıldıktan sonra, fırın ısısı oda sıcaklığına kadar düşene kadar beklenir. 1 saat ağır ağır soğuması gerekir. 1 saat daha beklettikten sonra buzdolabına koyup 6-7 saat kadar daha bekletilir. Cheesecake dolaptan çıkarıp ılık olan karamel sos üzerine dökülür.Ardından dilimlimlenir. En son krokan parçalarıda ilave edilerek servis edilir.
Karamel Sosunun Yapılışı
1/2 bardak soğuk su şeker ve limon bir tencerede karıştırılıp orta ateşte eritilir. Şeker açık kahve renk alınca ocaktan alınıp 1/4 su bardağı kaynar suy eklenerek hızlı bir şeklide karıştırılır. Tekrar ocağa alınıp karıştırılır. Tekrar ocaktan kenara alınıp , karıştırarak krema ilave edelilir. Ve en son tekrar kısık ateşte sosu karıştırdıktan sonra tereyağını ekleyerek ocaktan alınır.
Krokanın Yapılışı
Geniş bir tencerede şeker orta ateşte eritilir. 2 çorba kaşığı su ilave edilir. Eriyen şeker karamel rengini alınca yağlı kağıt üzerine iri parçalar halinde dizilen cevizlerin üzerine dökülür. (şeker soğuyunca donup katılaşacaktır)Krokan elle kırılıp istenilen büyüklükte parçalanır.
NOT: Krokanı cam kavanozda serin bir yerde kapağı kapalı olarak saklayabilirsiniz .Buzdolabına sakın koymayın eriyor. İstediğiniz bir tatlının üzerine servis yaparken kavanozdan çıkarıp kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: