18 Aralık 2009 Cuma




SADE KURABİYE
Malzemeler
1 Su bardağı nişasta
2 Su bardağı un
150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 Paket vanilya
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Yumurta
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
YapılışıYumuşamış margarin ve pudra şekeri derin bir kab içerisinde iyice karıştırılır.Yumurta ve vanilyayı eklenip tekrar karıştırılır.2 su bardağı un,1 su bardağı nişasta ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edilir. (eğer hamur ele yapışıyorsa azar azar un ve nişastadan eşit miktarlarda ekleyerek hamur toparlanır)
Hazırlanan hamur buzdolabında ağzı kapalı olarak yarım saat dinlendirilir. Hamurdan kopararak elle yuvarlak şekiller verilir. (veya kalıp kullanılır)
Dolaptan çıkarılan hamurun üzerine buzdolabı poşeti sererek merdane yardımıyla açılır.
Açılan hamurlar istenilen kalıpla kesilerek yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri çok fazla kızarmadan pişirilir. (fillerin gözleri için damla çikolata kullandım)
AFİYET OLSUN

1 yorum:

Özgür dedi ki...

Fillerin düzeni süper ama ya. :D
Normal hayatta da burunlarını birbirlerinin kıçına değdirerek yürüyorlar, ince bir ayrıntı olmuş. :D