23 Aralık 2009 Çarşamba

KEREVİZ ÇORBASI
Malzemeler
3 Adet kereviz
1 Adet limon suyu
1 Adet portakal suyu
1 Paket krema veya 1 bardak süt
1 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı tereyağı
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı ince kıyılmış dereotu
Üzerine çekilmiş karabiber
1 Litre su
1 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Yapılışı
Kerevizler ayıklanıp küp şeklinde doğranır, tencereye koyulur. Portakal ve limon suyu tencereye suyla birlikte ilave edilir. 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip kerevizler yumşayıncaya kadar pişirilir. Parçalayıcıyla (blender) püre haline getirilir. Üzerine krema veya süt dökülür. Ayrı bir tavaya, bir yemek kaşığı zeytinyağı koyup, un ekleyip kavurulur.Kavrulan un tencereye eklenip karıştırılarak bir taşım kaynatılıp servis (1 yemek kaşığı tereyağını tavada kızdırıp, toz kırmızı biberi eklenip çorbanın üzerine dökülür)edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: