13 Aralık 2009 Pazar

NOHUT VE TAVUKLU PİLAV
Malzemeler
2 Su bardağı pirinç
1 Adet bütün piliç
3 Su bardağı tavuk suyu
5 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı sıvı yağ
1.5 Su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Yapılışı:2 Su bardağı pirinçi ayıklanıp,üzerini iki parmak geçecek sıcak su ve 2 tatlı kaşığı tuz ile ıslattıp,20dk.beklettilir. Nişastası akana dek yıkanıp,süzdürülür.
Yıkanıp,derisi atılan bütün piliç üzerine 2-3 parmak geçecek su ile düdüklü tencerede haşlanır (suyu dökülmeden pilav için ayrılır). Soğutup didiklenir.
Bir tencerde 2 kaşık tereyağı ve sıvı yağı ilave edip,kızdırılır.Süzülen pirinç ve iki tatlı kaşığı tuz ilave edilip (5-6 dk.) kavrulur.Kavrulan pirinçlerin üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu eklenir.Önce açık ateşte kaynayıp,göz göz olunca,haşlanmış parçalanmış tavuktan bir kase ayırıp,kalan tavuğun hepsini ve haşlanmış nohutları ilave edilip orta kısık ateşte kapağı kapalı pişirilir.
3 çorba kaşığı tereyağı eritilip,kızdırılarak pişen pilavın üzerine gezdirilip karıştırrılır..Üzerine iki kat kağıt havlu serip,kapağı kapatılır.10-15dk.dinlendirilir.Kek kalıbına ve küçük kaseler çok bastırıp ezmeden yerleştirip,servis tabağına ters çevirilir..Orta kısmına ayrılna tavuk ilave edilerek,sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: