18 Aralık 2009 Cuma

KIYMALI BÖREK
Malzemeler
12 Adet Baklava Yufkası
250 Gr. Kıyma
3 Orta Boy küçük doğranmış Kuru Soğan
1 yemek kaşığı çam fıstığı
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ (İç harcı için)
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ (yufkaların arasına sürmek için)
1 su bardağı süt (yufkaların arasına sürmek için)
tuz ,karabiber
Böreklerin Üzeri İçin2 adet Yumurta sarısı
1 su bardağı süt
YapılışıSoğanlar ve fıstıklar zeytinyağ ile orta ateşte, renkleri (soğanların renkleri)sararıp şeffaflaşıncaya kadar kavurulur. Kıyma eklenir.. 4-5 dk. sürekli karıştırılarak kavrulur. Tuz, karabiber ve şekeri ekleyip, bir kez karıştırıp ocağı kapatılır. soğumaya bırakılır.
1. yufka tezgaha serilir, fırça ile üzerine sıvıyağ ve süt karıından sürünlür.Aynı işlem 2.yufkayı üzerine serip tekrarlanır, 3. yufkayı da serdikten sonra yağ ve süt sürmeden, kıymalı harçdan üzerine serpiştirilir.
Yufkaları, nazikçe ve mümkün olduğunca sıkı şekilde rulo yapılır ve 4 parça olacak şekilde kesilir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir . Üzerine yumurta sarısı ve süt karıştırlıp dökülüp ,fırına verilir.180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dk. üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: