18 Aralık 2009 Cuma


İNCİRLİ HAVUÇLU KEK
Malzemeler
1,5 su bardağı toz şeker
5 Yumurta
2 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı ayçiçek yağı
2 Su bardağı havuç rendesi
2 Adet çok ince doğranmış kuru incir
1 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 Tatlı kaşığı tarçın
2 Su bardağı un
Üzeri İçin
1 Adet rendelenmiş havuç
1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1Kase kayısı marmelatı
Yapılışı
Geniş bir kaba öncelikle yumurta,yağ,şeker ve kabartma tozu iyice çırpılır.Şeker eridikten sonra ,sırasıyla tüm malzemeler ilave edilerek karıştırılır.Önceden yağlanmış kek kalıbına dökülüp 200 dercedeki fırında yaklaşık 1 saat pişirir.Ayrı bir tavada havuçlar(kendi suyunu verene kadar) kavrulur.Kek kalıptan çıkarıldıktan hemen sonra kek sıcakken üzerine ve yanlarına kayısı marmelatı sürülür.Ardında ceviz ve tavada kavrulan havuçlar konulup servis edilir.
Not: Kakaolu kekler hariç, tüm meyveli,üzümlü veya sade keklerin üzerine piştikten hemen sonra sıcakken kayısı marmelatı sürerim.
Bütün keklere çok yakışıyor tavsiye ederim...Veya içerisindeki herhangi bir meyvenin marmeltıda olabilir . Ama, ben kayısı marmelatını çok sevdğimin ve keklerde çok yakıştırdığım için genelde kayısı marmelatını tercih ediyorum.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: