16 Aralık 2009 Çarşamba



FRAMBUAZLI CHEESECAKE
Malzemeler
Taban Malzemeleri
2 paket Burçak bisküvi ( Blendırda çekilmiş)
1 Çay Bardağı Toz Fındık
90 gr. Tereyağı (Eritilmiş)
Dolgu Malzemeleri
500 gr. Labne
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
2 Yemek Kaşığı Un
3 Adet Yumurta ( Oda sıcaklığında )
1 Çay Bardağı Krema
Sos Malzemeleri
1 su bardağı frambuaz reçeli ve marmelatı karışık
arzu ettiğiniz kadar frambuaz
1 su bardağı soğuk süt su
1 paket sade krema
Tabanın Yapılışı
Bir tencerede tereyağı eritilir, içerisine burçak bisküviler blendırdan çekildikten sonra , fındık tozunu da ilave edilip karıştırılır.Kelepçeli Kek kalıbın tabanına serilip , her yerinin eşit olması için kaşıkla bastırılır. Ve bu tabanı hemen buzdolabına atıp dolgu malzemesinin yapımına geçilir.
Dolgunun Yapılışı
Toz Şeker, Labne ve unu iyice çırpılır. 3 adet yumurta teker teker çırpılarak yedirilir. Krema da ilave edilip iyice çırpılır ve hazırlanan karışımı ,buzdolabında bekletilen tabanın üzerine dökülür. önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirilir.Cheesecake pişince fırının kapağı aralık vaziyette 1 saat kadar fırında bekletilip soğutultur. Cheesecake fırından çıkartılıp.2 saat daha beklettikten sonra buzdolabına koyup 7-8 saat kadar bekletelilir.Buzdolabında bekledikten sonra cheesecake çıkartılıp üzerine bolca sos dökülerek servis edilir.
Sosun Yapılışı
Bütün sos malzemeleri  hafifçe blendırdan geçirilir.

NOT:cheesecake ' i pişirmenin farklı bir tarifidede benmari yöntemidir. önceden 150 derecede ısıtılmış bir fırında, içi su dolu başka bir tepsinin içine yerleştirerek pişirilir .Kalıbı su dolu tepsiye koymadan önce altını aleminyum folyo ile kaplayın.Böylece kalıbın su çekmesini önlemiş olursunuz.
Diğer yöntemide 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika bekletin daha sonra fırının derecesini 100 dereceye düşürün ve 1 saat daha bekletip fırını kapatın ama , cheesecake i fırına attıktan sonra kapağını asla açmayın ve fırını kapattıktan sonra fırın ısısının oda sıcaklığına kadar düşmesini bekleyin ve 1 saat ağır ağır soğumasını bekleyin.Ve buzdolabında 7-8 saat bekletip sosunu dökün.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: