13 Aralık 2009 Pazar

CİĞER SOTE
Malzemeler
1 Kilo kuşbaşı dana ciğer
5 Tane ince doğranmış domates
3 Tane doğranmış yeşil biber
1 Tane kırmızı biber
2 Tane doğranmış kuru soğan
Karabiber
Tuz
Kekik
Sarımsak
Kimyon
Pul biber
Sıvı yağ
1/2 Yemek kaşığı salça
Yapılışı
Bir tencereye önce yağ konur; ısındıktan sonra ciğerler içerisine atılır ve sürekli karıştırılır. Ciğerler iyice piştikten sonra, soğanları ve biberler tencerenin içersine konur. Kuru soğanlar , sarımsaklar ve biberler sotelendikten sonra içine baharatlar ve salça ilave edilir. En son domatesler eklenir.Domatesler hafif suyunu çekene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: