11 Aralık 2009 Cuma


ELMALI TART
Malzemeler
250 gr oda sıcaklığında tereyağı
3 Adet yumurta
10 Çorba kaşığı pudra şekeri
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un. ( Ele yapışmadığı anda un eklemeyi kesin)
Elmalı Kısım İçin
4 Adet rendelenmiş ve suyu süzülmüş elma
8 Çorba kaşığı toz şeker
2 Çay kaşığı tarçın
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
Üzeri çin
 Pudra şekeri veya fındık
Yapılışı
Tereyağı, şeker, yumurtayı güzelce karıştırılır.Kabartma tozunu eklenir ve un yavaş yavaş eklenerek yoğrulur. (Elinize yapışmamaya başladığı anda un eklemeyi bırakın.)
Yuvarlak ve küçük boy bir borcam yağlı kağıt ile kaplanır.Yoğurulan hamurun yarısı, borcama eşit seviyede yayılır.
Ayrı bri yerde elma, şeker ve tarçın , elma suyunu çeken kadar pişirilir ve en son ceviz eklenir.Elmalı harc, borcamdaki hamurun üstüne yayılır.Hamurun kalan diğer yarısı da elmalı harcın üzerine serilir.En son fındık dökülür.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, kızarıncaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: