15 Kasım 2009 Pazar



KAPUSKA TURŞUSU
Malzemeler (5 kğ turşu kabı için)
1 adet küçük boy kalın doğranmış kapuska
2 adet yuvarlak şeklinde doğranmış havuç
3 adet yuvarlak şeklinde doğranmış salatalık
4 adet uzun doğranmış yeşil biber
2 adet uzun doğranmış kırmızı biber
Renk vermesi için 2 yaprak kırmızı lahana ( isteğe bağlı)
1 kğ su
1 çay bardağı sirke
2 adet limon suyu
1 baş ince doğranmış sarımsak
2 yemek kaşığı turşu tuzu
1 yemek kaşığı kırmızı biber
Yapılışı
Bütün malzemler genişçe bir kaba alınıp hafifçe karıştırılır.Yavaşça turşu kabına alınıp üzeri sıkıca kapanır ve serin bir yerde en az bir hafta bekletilir.
Not: Burda önemli olan turşunun kapağı sıkıca kapanması ve hiç hava almaması ve tabiiki serin yerde muhafaza edilmesi.Turşu en az bir hafta kapak açılmadan bekletildikten sonra yenilebilir.Her defasında turşu kapağını açtıktan sonra tekrar sıkıca kapatıp hava almamasına dikkat edilmeli.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: