16 Kasım 2009 Pazartesi



İNCİRLİ BADEMLİ KURABİYE
Malzemler
Hamuru için

1 çay bardağı yoğurt
125 gr margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
Alabildiği kadar un
Harcı için
10 adet küp küp doğranmış kuru incir
8 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı fındık içi
1 çay bardağı küçük barçalara ayrılmış badem
YapılışıKüçük bir tencereye badem ve fındık içi hariç tüm malzemer alınır ,suyunu çekinceye kadar sotelenir.En son badem ve fındık içi de eklenerek bir iki kez karştırdıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Hamuru hazırlmak için geniş bir kaba bütün malzemeler alınıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
Hamurdan küçük bezler yapıp elle açılır, içlerine harçtan konup kapatılır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp ,tane badem serperek, önceden 200 derece de ısıtılmış fırına verilir hafifce pembeleşinceye kadar pişirilir.Kurabiyeler ılıdıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: