29 Ekim 2010 Cuma
KABAK TATLISI
Malzemeler
2 kg temizlenmiş ve dilimlenmiş bal kabağı
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Üzeri İçin
İstenildiği kadar ceviz içi
Yapılışı
Kabaklar bir gece öncenden geniş bir tencerede üzerlerine şeker ilave edilerek bekletir.Bir gece beklemiş olan kabaklar ocağa alıp su ilave edilerek yarım saat pişirilir.Pişen kabaklar ılıdıktan sonra servis tabağına alınarak üzerlerine ceviz içi ve pekmez dökülerek servis edilir.
Not: Su ile baraber (yarım su bardağı) pekmez ilave edilerekte pişirilebilir.Servis ederken kaymak,dondurma veya farklı meyve marmelatlarınıda deneyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Bizde annem sık sık yapar çünkü eşim çok sever:) Bir gün bende yapacağım inşallah:) Ellerine sağlık canım...
Teşekkür ederim canım.
Karadenizlilerin en sık yaptığı tatlıdır:)
Yorum Gönder