3 Kasım 2010 Çarşamba

HAMSİLİ EKMEK

Karadeniz yöresine özgü , çok lezzetli ve besleyici bir ekmek.
HAMSİKOLİ...Nam_ı diğer HAMSİLİ EKMEK


Malzemeler
2 kg kılçıkları ayıklanıp temizlenmiş hamsi
10 Adet ince doğranmış çarliston biber
4  Adet yemeklik doğranmış kuru soğan
1 Adet orta boy ince doğranmış patates
1 Bağ ince doğranmış taze soğan
1 Bağ ince doğranmış maydonoz
1 Bağ ince doğranmış pırasa
1 Bağ ince doğranmıi pazı
4 Su bardağı kaynar su
1 Çay bardağı sıvı yağ
5 Adet yumurta
100 gr tereyağı
Yarım kg mısır unu
Tuz

Yapılışı
Sırasıyla tüm malzemeler geniş bir kaba alınıp, suyla iyice yoğrulur .Ardından yağlanmış fırın tepsisine dökülerek önceden ısıtılmış 250 derecede ki  fırında 2 saat pişirilir.

Not:Sıcakken ayrı ,soğukken ayrı bir lezzeti vardır.  Servis yapılırken genelde ayran veya salatalık tercih edilir.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

Tümay Öztürk dedi ki...

Ayy Çiğdem beni devamlı tam kalbimden vuruyorsun yani. Zaten hala o laz böreğini unutamadım. Bak kızımda karnımda hareketlenmeye başladı yani:) ellerine sağlık canım. Nefis!

HAKKIMDA dedi ki...

Canım sen iste ben sana yapar gönderirim.Yiğenim yeterki istesin:)))Yoğunluktan hiç görüşemdik zaten.