

Malzemeler
2 Paket Etimek
Muhallebi Malzemeleri
1 kg süt
1Küçük paket pirinç unu
1 vanilya,
7 Yemek kaşığı şeker
1 Paket sade krem şanti
Üzeri İçin
İri çekilmiş ceviziçi
Karamela Şerbeti İçin
1,5 Subardağı şeker
3 Su bardağı su
Yarım küçük limon
Yapılışı
İlk önce etimekler borcama tek sıra halinde dizilip.ardından karamela şerbeti hazırlanır.
Geniş bir tenecereye 1,5 su bardağı şeker koyup (orta ateşte)karıştırılarak karemela yapmaya başlanır .Şeker iyice eriyip karamela olunca 3 su bardağı sıcak su yavaş yavaş dökülerek şerbet halini alıncaya kadar karıştırılarak pişrilir.Ocağı kapamaya 5 dk. kala limon eklenip ocaktan alır almaz , etimeklerin üzerine her bir yeri ıslanacak şekilde eşit bir şekilde dökülür.Ardından muhallebi yapılır.
Muhallebi için ,Tencereye süt ,şeker ,vanilya konulup karışrıtılmaya başlanır. Şeker eriyince pirinç unu eklenip muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirilip ocaktan alınır.Muhallebi hafiif ılıyınca içerisine krem şanti dökülerek blendırdan geçirilip şerbetlenmiş olan etimeklerin üzerine eşit şekilde döşenir .En son üzerine ceviz içi serilip buzdolabında en az 4 saat bekletildikten sonra servis edilir
Geniş bir tenecereye 1,5 su bardağı şeker koyup (orta ateşte)karıştırılarak karemela yapmaya başlanır .Şeker iyice eriyip karamela olunca 3 su bardağı sıcak su yavaş yavaş dökülerek şerbet halini alıncaya kadar karıştırılarak pişrilir.Ocağı kapamaya 5 dk. kala limon eklenip ocaktan alır almaz , etimeklerin üzerine her bir yeri ıslanacak şekilde eşit bir şekilde dökülür.Ardından muhallebi yapılır.
Muhallebi için ,Tencereye süt ,şeker ,vanilya konulup karışrıtılmaya başlanır. Şeker eriyince pirinç unu eklenip muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirilip ocaktan alınır.Muhallebi hafiif ılıyınca içerisine krem şanti dökülerek blendırdan geçirilip şerbetlenmiş olan etimeklerin üzerine eşit şekilde döşenir .En son üzerine ceviz içi serilip buzdolabında en az 4 saat bekletildikten sonra servis edilir
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder