14 Kasım 2010 Pazar

KARADENİZE ÖZGÜ BAYRAMA ÖZEL TATLI




MISIR UNLU CEVİZLİ BURMA BAKLAVA
Malzemeler
10 adet baklavalık yufka
İç Harcı İçin
yarım kg köy mısır unu
yarım kg ceviz içi
1su bardağı şeker
350 gr tereyağı
Üzeri İçin
750 gr tereyağı
Şerbet İçin
2 ,5 kğ su
2 kg toz şeker
3-4 damla limon suyu
Yapılışı
Öncelikle geniş bir tencerede ,şeker ve mısır unu tereyağında, ununun rengi (helva yapar gibi)koyulaşana kadar kavrulur .Ardından içerisinine ceviz içi ilave edilerek son 5 dk. daha kavrulur.
Yufkayı düz bir yere serip içerisine her yerine eşit olacak şekilde msır unlu harçtan koyulur.Oklavaya sarılarılır.Oklavadan çıkarmadan  iki yandan büzülerek rule şeklinde tepsiye dizilir.Her yufka aynı şekilde yapılarak tepsiye dizildikten sonra,kareler halinde kesilir. Üzeri için  kızdırılarak eritlimiş tereyağı   baklavanın her yerine eşit şekilde dökülür.
250 derecedeki fırında üstü kızarana kadar pişirlir.
Baklava pişmeye yakın şerbet yapılır
.Baklava fırından çıkarıldıktan 10 dk. sonra sıcak şerbet dökülerek en az 1 saat şerbetini çekmesi beklenip servis edilir.
AFİYET OLSUN

4 yorum:

Başak dedi ki...

İçinde mısır unu çok güzeldir eminim,ellerinize sağlık.İyi bayramlar.

Tümay Öztürk dedi ki...

Canım sana, ailene ve tüm sevdiklerine öncelikle sağlıklı sonra da mutlu bir bayram diliyorum:)... tatlın yine beni benden aldı:)

KUZEYİN KIZI dedi ki...

Teşekkür ederim Başak.Emin ol süper oluyor. hayırlı bayaramlar Sevgiler..


Çok teşekkür edrim Tümaycığım. Sana eşine ve ailene sağlıklı huzurlu bayramlar.Hayırlı doğumlar canım. kocaman öpüyorum senı.

birtutamkekik dedi ki...

mmmmm:)))
enfess görünüyor:)
eminim ki tadı da muhteşemdir...bende beklerim sayfama sizi...
sevgiler...