24 Kasım 2009 Salı


FASULYE TURŞUSU
Malzemeler
5 kg taze fasulye
1 kg ikiye ayrılp uzun doğranmış acı yeşil biber
1 Baş doğranmış sarımsak
5 Yemek kaşığı turşuluk tuz
Yeteri kadar soğuk su
Yapılışı
Fasulyelerin her iki ucu temizlenip kaynamakta olan suya atılır 8-9 dakika haşlanır.Ardından soğuk suya atılıp şoklanır.Ayrı bir yerde yaklaşık 2 kg soğuk suya temzilenip doğranmış biberler,sarımsak ve turşu tuzu eklenip karıştırılır.Daha sonra fasulyeler ilave edilerek harmanlanır.Ardından turşu kabına doldurulur.Karanlık ve serin bir yerde muhafaza edilir.
Not; Fasulye turşusu ilk birkaç gün taşabilir,bunun için turşunun altına bir kab koymak gerekir. Ayrıca turşunun üzerine ağırlık konmalı.Genelde taş konulur.(deniz taşı veya mermer sakın koymayın turşunuz bozulabilir).Bulablirseniz göl taşı olabilir.Eğer bulamazsanız bir buzdolabı poşetine tuzlu su koyup 4-5 tane fasulye ilave derek ağzını bağlayıp koyarsanız ağırlık görevini görecektir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: