24 Kasım 2009 Salı


TURŞU KAVURMA
Malzemeler
Yarım kg fasulye turşusu
3 Adet büyük boy yuvarlak doğranmış soğan
1 Çay bardağı sıvıyağ
2 Yemek kaşığı salça
1 Adet orta boy ince doğranmış domates
Tuz ve Tatlandırıcılar
Yapılışı
Bir tencerde soğanlar ölene kadar yağ ve salça ile baraber kavrulur. Daha sonra domates eklenir.Ayrı bir yerde fasulyeler orta boy doğranıp yıkanır.Ardınadan İyice süzdürülmüş olan fasulyeler tencereye ilave edilir. Tuz ve tatlandırıcılar eklenerek ,yaklaşık 10 dk. kavrulur.
Not;Fasulye turşusunu kavururken isteğe göre 2-3 yaprak,beyaz lahana,ıspanak, pazı veya pırsada ilave edebirsiniz. Fasulyeler kavurmak için 10 dk. yeterli olduğu için ,atıcağınız sebzeyi önceden haşlamalısıniz ki sebzeler çiğ kalmasın.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: