26 Kasım 2009 Perşembe

SALATALIK DOLMASI
Malzemeler
5 adet orta boy salatalık
150 gr beyaz peynir
50 gr krem kaşar peyniri
İnce kıyılmış yarım çay bardağı dereotu
1 Diş ince kıyılmış sarımsak ( isteğe bağlı)
1 Çay kaşığı kişniş
1 Çay kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı sızma zeytin yağı
1 Çay kaşığı pul biber
Yapılışı
Salatalıkların her iki ucu kesilip, kabak oyacağı ile içleri boşaltılır.Pörsümemeleri için soğuk suda bekletilir.Beyaz peynirler bir çatal yardımı ile iyice ezilip, sırasıyla bütün malzemeler ilave edilerek iyice karıştırılır.Daha sonra salatalılar sudan çıkartılıp, peynirli harçtan yeteri kadar içleri doldurulur.En az iki saat buzdolabında bekletirlir.Servis edilirken salatalıklar 2 santim kalınlığında dilimlenir. (Peynir karışımı yerine közlenmiş kırmızı biber, veya patlıcan ezmede deneyebilirsiniz.)
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: