18 Kasım 2009 Çarşamba

ELMALI BADEMLİ KEK
Malzemeler
1 su bardağı un
1,5 su bardağı ince irmik
4 adet yumurta
1 çay bardağı ılık süt
2 Adet kabukları soyulup kare doğranmış elma
1 su bardağı badem
1 çay bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı damla çikolata
Üzeri için
Kayısı marmelatı
Yapılışı
Öncelikle kek kalıbı iyce yağlanır.Ardından kek kalıbının içerisine ,sırasıyla 2 yemek kaşığı toz şeker, bademler,elmalar,ceviz içi ve bir yemek kaşığı tarçın serilir.
Ayrı bir yerde, süt, yumurta,kabartma tozu ve bir yemek kaşığı tarçın iyice çırpılır.Vanilya ve şeker de ilave edilerek, şekerler eriyinceye kadar çırpmaya devam edilir.Şekerlerin iyice eridiğinden emin olduktan sonra un ve irmik ilave edilerek iyice karıştırılıp, damla çikolatalar da eklenerek kek kalıbına dökülür.200 derecedeki fırında yaklaşık 45 dakika pişirlir.Fırından alır almaz kayısı marmelatı sürülür.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: