18 Kasım 2009 Çarşamba

SULTAN VE SADRAZAM LOKUMU BİRLİKTE
Malzemeler
Sadrazam Lokumu Malzemeleri

2 su bardağı un
1 pk. kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1 fiske tuz
120 gr. margarin
1 su bardağı tozşeker
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
Sos malzemeleri
2 çorba kaşığı nişata
2 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı tozşeker
1,5 su bardağı su ve süt karışımı
Bulamak İçin
hindistan cevizi
Sultan Lokumu Malzemeleri
1.5 kahve fincanı un
1.5 kahve fincanı seker
Yarim litre süt
Kaynadıktan sonra vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 nohut büyüklüğünde damla sakızı
bolca Hindistan cevizi
Sadrazam Lokumunun Yapılışı
Un, kabartma tozu, vanilya ve tuz bir kabta elenir .Ayrı bir kapta yumuşamış margarin biraz çırpılıp şekeri ekleyip, yağ kabarıp da krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Biraz süt, biraz un karışımını ilave ederek düşük hızda çok az çırpılır. Kare fırın kabı yağlanıp, unlanıp kek karışımı dökülür. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Bu arada sos hazırlanıp ılıtılır.
Ve ılıyan lokumun üzerine dökülür,ve hemen sultan lokumunun yapılışına başlanır.
Sultan Lokumunun Yapılışı
Sütün içine ; un, toz şeker ilave edip, orta ateş üzerinde sürekli çırpılarak oldukça koyu bir muhallebi olana dek pişirilir. İndirmeye yakın damla sakızı ,tereyağı ve vanilya ilave edilir. Bir iki taşım kaynattıktan sonra ateşten alınıp ,ılımış olan sadrazam lokumunun üzerine eşit şekilede yayılır ve bolca hindistan cevizi döküp buzdolabında 3 saat bekletilir.İyice soğuyup birbirlerine yapıştıktan sonra küçük kareler halinde kesilerek her iki tarafıda hindistan cevizine bulanarak servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: