18 Kasım 2009 Çarşamba


TAVUKLU MANTARLI BÖREK
Malzemeler
Yarım kğ kuşbaşı tavuk göğsü
Yarım kğ önceden haşlanmış ve doğranmış mantar
1 Adet orta boy yemeklik doğranmış soğan
1 Adet orta boy ince doğranmış domates
4 Adet yemeklik doğranmış yeşil biber
Tuz ve tatlandırıcılar
Yufkaları ıslatmak için
Tereyağı,sıvıyağ ve su
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam veya çörek otu
Yapılışı
Öncelikle soğanlar ve domatesler sıvı yağda kavrulur.Ardından biberler ilave edilerek kavrulma işlemine devam edilir.15 dk. sonra tavuklar eklenerek karıştırılıp pişirilmeye bırakılır.Tavuklar pişmeden 20 dakika kadar önce mantarlar ,tuz ve tatlandırıcılarda ilave edilerek pişirilir.
Geniş bir yerde yukfalar serilip tereyağ ,sıvıyağ ve su ile hazırlanan karışım yufkalrın her yerine sürülür.
Yufkların her yerini ıslatmak ve eşit karelere bölmek için öncelikle yufka tamamen açılıp, her yeri ıslatılır.Ardınan yufkaların her iki yanı karşılıklı şekilde eşit katlanıp ,tekrar ıslatılır .Enson diğer kenarlarda eşit kapatılarak ıslatılıp ,dört eşit parçaya bölünür. Her parçanın içerisine tavuvuklu mantarlı harçtan konularak, her ucunu birbirinin üzerine getirerek katlanır.Yağlanmış tepisiye katlanan tarafı altta olmak üzere dizilir.
Üzerlerine yumurta sarısı ve isteğe göre çörek otu serilerek 200 dercede yaklaşık 1 saat pişirilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: