3 Ekim 2009 Cumartesi


PEYNİRLİ BÖREK
Malzemeler
3 adet böreklik yufka
Beyaz peynir ( göz kararı)
yarım kğ süt
1 çay bardağı sıvı yağ
ince kıyılmış maydonoz veya dereotu
2 adet yumurta
Üzeri için
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
çörek otu
Yapılışı
Öncelikle yufkalar sekize bölünür.Geniş bir kaba bütün malzemeler alınıp beyaz peynir ezilene kadar karıştırlır.Hazırlanan bu harçtan bölünmüş olan her bir parçaya konulup sıgara şeklinde sarılır.Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Üzerlerine süt ile yumurta sarısı karışım sürülerek, isteğe göre çörek otu serpilip fırına verilir.
Not.Yufkaların kuru olmaması için harcını sererken ,harcın suyunda yufkanın heryerine bulayıp öyle sarın.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: