Malzemler
1 adet orta boy doğranmış karakabak
3 kg süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Öncelikle kabaklar ,ince ince kesilip doğranır, yıkanır ve iyice süzdürülür.Geniş bir tencereye 1 kğ süt ,şeker ve tereyağı kaynatılır ve kabaklar ilave edilir.Kabaklar 20 dk. kadar piştikten sonra, kalan süt'de ilave edilerek kabaklar 2o dk. daha pişirlir ve ocaktan alınıp hafif blendırdan çekilip, kaselere dökülülerek soğumaya bırakılır.
Not: blendıra çekerken dikkat edilmesi gereken kabakları fazla inceltmemek, kabaklar ağızda hafif çiğnenebilecek şekilde olması gerek. Burada kabağı ağızda biraz hissetmek önemli.
AFİYET OLSUN
1 adet orta boy doğranmış karakabak
3 kg süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Öncelikle kabaklar ,ince ince kesilip doğranır, yıkanır ve iyice süzdürülür.Geniş bir tencereye 1 kğ süt ,şeker ve tereyağı kaynatılır ve kabaklar ilave edilir.Kabaklar 20 dk. kadar piştikten sonra, kalan süt'de ilave edilerek kabaklar 2o dk. daha pişirlir ve ocaktan alınıp hafif blendırdan çekilip, kaselere dökülülerek soğumaya bırakılır.
Not: blendıra çekerken dikkat edilmesi gereken kabakları fazla inceltmemek, kabaklar ağızda hafif çiğnenebilecek şekilde olması gerek. Burada kabağı ağızda biraz hissetmek önemli.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder