3 Ekim 2009 Cumartesi



ZEYTİNYAĞLI PIRASA
Malzemeler
yarım kğ temizlenmiş ve doğranmış pırasa
1 adet orta boy ince doğranmış soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet küçük doğranmış havuç
1 adet büyük boy doğranmış domates
2 su bardağı kaynamış su
yarım limon suyu
1 yemek kaşığı salaça
tuz
istenilen baharat
Yapılışı
Bir tencereye soğanlar alınıp yağla sotelenir.Ardından pırasalar eklenrek kavrulur ,havuç ve domates ilave edilerek tekrar karıştırılp kapağı kapatılarak 5 dk. pişirlir. Daha sonra, su ,limon suyu,tuz ve salça ilave edilerek kapağı kapatılıp pişirilir.Ocağı kapadıktan sonra ,servis tabağına alınıp dereotu serpilerek soğumaya bırakılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: