30 Eylül 2009 Çarşamba


ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Malzemeler
8 adet temizlenmiş enginar
1 adet küçük doğranmış havuç
1 su bardağı bezeleye
1 adet orta boy küçük doğranmış patates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı kaynamış su
yarım limon suyu
tuz
dereotu
Yapılışı
Geniş bir tencerede soğanlar yağla sotelenir.Ardından başka bir kaba 4 bardak kaynamış su ,un,tuz ve limon suyu karıştırılıp ,un iyice eridikten sonra tencereye ilave edilir.Kaynamaya başlayınca enginarlar tek tek dizili. 15 dk. pişirilip ,diğer malzemelerde ilave edilerek yarım saat daha pişirlidekten sonra ocaktan alınıp servis tabağına dizlir. En son üzerlerine dereotu serperek soğumaya bırakılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: