29 Eylül 2009 Salı




KARNIYARIK
Malzemeler
6 adet ota boy patlıcan
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy ince doğranmış soğan
yarım çaybardağı ince kıylmış maydonoz
2 adet ince doğranmış domates
2 yemek kaşığı salça
tuz,karabiber,kırmızı pul biber
Üzeri İçin
1 adet küçük domates
2 adet yeşil biber
kızartmak ayçiçek yağı
pişirmek için sıcak su
Yapılışı
Patlıcanalar yıkanıp süzülür ve kabukları soyulur.Geniş bir tavada kızgın yağda kızartılır.Ayrı bir tencereye,yağ ve salça ile beraber soğanlar kavrulup ,ardından kıyma ilave edilek kavurma işlemi devam edilir ve domates eklenrek kapağı kapatılarak 15 dakika pişirilir.Daha sonra tuz , maydonoz ve baharatlarda ilave edilerk 5 dakika daha pişirilerek ocaktan alınır ve önceden kızratılmış ve tencereye dizilmiş olan patlıcanların ( bıçak yardımıyla ortadan kesilip içi açılır) içerisine eşit olarak paylaştrılır.Üzeri domates ve biberle ile süslenerek ocağa alınır.Ocağa alınan tencerenin içerisine, ayrı bir yerde hazılanan 2 su bardağı sıcaksu tuz 1 tatlı kaşığı salça tuz ve baharat eklenip karıştıralark hazırlanan sos tencereye dökülür.Yarım saat pişirlir.

Not ;İster fırında ister ocakta pişirilsin hazırlanması temelde aynıdır.Ayrıca , alternatif olarak patlıcanların yanına domatesde yapabilirsiniz.Domatesleri kızartmadan sadece içlerini oyup içerlerine kıyma harcından koyup baraber pişiribilirsiniz. Her kaynıyarık yapışımda en az 2 adet domatesde ilave ederim .
AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok: