28 Eylül 2009 Pazartesi

PEYNİRLİ KREMA SOSLU MAKARNA
Malzemeler
1 paket makarna
yarım çay bardağı ince kıyılmış beraber dereotu ve maydonoz
1 küçük paket süt kreması
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 diş ince kıyılmış sarımsak
tuz
fesleğen
Yapılışı
Öncelikle geniş bir tencerede makarna tuzlu ve bol suda haşlanır. (12 dk.) Ayrı bir tencerede ,tereyağ,sıvıyağ,dereotu,maydonoz ve sarımsak ( 5 dk.) kavrulur.Ardından krema ilave edilir.,1-2 taşım kaynadıktan sonra,haşlanmış ve süzülmüş sıcak makarna eklenerek karıştırılır ,en son kaşar peyniri ve fesleğen ilave edilerek son kez karıştırılıp sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: