1 Eylül 2009 Salı

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ
Malzemeler:
yarım kg taze barbunya
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 adet havuç
1 adet orta boy soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
2 adet rendelenmiş domates
dereotu
maydonoz
tuz
Yapılışı:
Öncelikle barbunya haşlanıp süzülür.Ayrı bir tencerdede yemeklik doğranmış soğan ve salça yağda kavrulur.Ardından uzun şerit halinde doğranmış havuç ,biberler ,ezilmiş sarımsak ve domatesler eklenip kavrulmaya devam edilir.Daha sonra 1 bardak kaynamış su ilave edilererk 10 dakika kısık ateşte pişirilir ve ardından barbunyalar eklenip beraber kavrulur tencerenin kapağı kapatılıp barbunyalar sararıcaya kadar pişirlir.Barbunyalar sararınca 1 su bardağı kaynamış su , tuz ve damak zevkine göre istenilen bahartlarda eklenip ,kısık ateşte tencerenin kapağı açılmadan pişirilir.Ateşten almadan 2 dakika önce kıyılmış maydonoz ve dereotu ilave edilip ocaktan alınır. Soğuk servis edilir
Not: Barbunyalar yarım limon ve soğanla birlikte haşlanırsa daha lezzetli olur.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: