12 Eylül 2009 Cumartesi



VİŞNELİ ÇİKOLATALI PASTA
Malzemeler:
Kek için:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı ceviz içi
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Dolgu için:
2 su bardağı vişne
2 su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için:
krema
1 çay bardağı süt
200 gr bitter çikolata
100 gr beyaz çikolata
Islatmak için:
2 su bardağı süt
Kekin yapılışı:
Öncelikle fırın 200 dereceye ayralanır.Un ve kabartma tozu ve tarçın karıştırılır. Ayrı bir kapta yumurta ve toz şeker çırpılır. Tereyağı eklenip ,unlu karışımla beraber ceviziçi de ilave edilip karıştırılıp, kelepçeli kalıba dökülür.Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Dolgunun hazırlanışı:
Küçük bir tencereye vişneler,su ve şeker konup vişneler çatlayana kadar pişirlir.Süzülür ve tekrar tencereye alnıp nişasta eklenerek koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Ganajın hazırlanması:
Krema küçük bir cezvede ısıtılır kaynama noktasına gelinmeden kapatılır, içine küçük parçalara bölünmüş çikolatalar atılır soğuyuncaya kadar ara ara karıştırılır .
Pastanın birleştirilmesi:
Soğuyan kek üçe bölünür. Araları sütle ıslatılarak vişne dolgundan sürülür. üste ve yanlara hazırlanan ganaj yavaş yavaş dökülüp heryeri kaplanır. En üste bitter ve beyaz çikolta rendeleyip şekil verilerek, vişnelerle süslenir.
Not.kekinizi eşit ve düzgün kesebilmek için ince naylon ipten yararlanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok: