12 Eylül 2009 Cumartesi


ÜZÜMLÜ KURABİYE
Malzemeler:
100 gr tereyağı
2 yumurta
1 çay bardağı ılık süt
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kuru üzüm
1 paket vanilya
hindistan cevizi
un
Yapılışı:
Öncelikle eritilmiş tereyağı,yumurta,şeker ve kabartma tozu karıştırlır.Ardından diğer malzemeler yavaş yavaş eklenir ve alabildiğince un ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elle şekile verildikten sonra ,önce yumurta sarısına ardından hindistan cevizine batırlıp yağlanmış fırın tepsisine dizerek yarım saat bekletilip , önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına verilir.Üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir ve tepside soğuduktan sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: